Гість
Реєстрація Вхід

Ваш акаунт знаходиться в групі: Гості
Меню сайту

 
Coral Club - Профілактика Вашого здоров'я
Відкрита група · 2 учасники
Приєднатися до групи
 
Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Наше опитування
Заявка команд через Єдину базу даних ФФУ?
Всього відповідей: 973


Головна » 2015 » Січень » 7 » СТАТУТ,КОНФЕРНЕНЦІЯ?Просто слова із не для всіх зрозумілим значенням чи основоположницькі як фундамент діяльності будь-якої ФФ-лу?
14:09:32
СТАТУТ,КОНФЕРНЕНЦІЯ?Просто слова із не для всіх зрозумілим значенням чи основоположницькі як фундамент діяльності будь-якої ФФ-лу?

Необхідність подібної статті вбачав вже давно. Але брак часу з одного боку, та великий обсяг інформації для обробки з іншого привели аж до екватора міжсезоння. Немає нічого поганого щоб не вийшло на добре… Маю на увазі, що коли як не зараз (на сайт всі заходять бажаючи чимсь зайнятись, а тут повний штиль та й взагалі зимою клопотів поменше) зайнятись паперовою роботою, наведенням ладу в нашій загальній господарці. Усвідомлюю (більше того, після аналізу останніх подій в Україні остаточно переконався, що зміни/революцію роблять не маси, а меншість…активна, ініціативна, прогресивна), що традиційно участь в обговоренні (а потім і у впровадженні в життя) візьме менша ніж хотілось би кількість користувачів-представників команд. Але якщо знайдеться активних, ініціативних, прогресивних для реформування Рогатинського футболу чоловік десять, того буде достатньо. Тому, досить накопичувати жирок – треба трохи гуртом покумекати. Окремо хотів би запросити до дискусії людей, які сьогодні займаються організацією футболу в районі (п. Трача, п.Сидорака та ін..), а також і тих, що не є представниками команд але є не байдужими до нашого футболу. Статтю прошу не вважати як критику заради критики (навпаки, дякую тим, хто весь цей час на собі «тягнув воза з назвою Рогатинський футбол» витрачаючи свій час, нерви…), а скоріше як нагоду перезавантажити систему, поставити з голови на ноги. Основне ж завдання – все встановити в законні юридичні рамки (не знаєш як діяти – дій за законом). Впевнений, що і більшість спірних питань відразу ж будуть вирішені, впорядковані.

Тож, ближче до діла. Вся ця підводка стосувалася основоположницького документу, а саме Статуту Федерації футболу Рогатинського району (далі ФФРР). На ньому ж все решта і тримається – Регламент проведення змагань, керівні органи, розподіл повноважень та обов’язків та ін. В Статуті все прописано (процедури, права, обов’язки…), і взагалі – без нього будь-яка Федерація існувати не може. Це як паспорт. Скажу, що наш Статут (копію маю на руках) прийнятий в 1998році. І хочу тут же запитати, а скільки взагалі людей знає про його існування (про зміст, думаю, питати годі). Скажу, що якщо співставити те як виглядає наша «футбольна господарка» до сьогодні і те як описаний весь процес в Статуті, то подібного там мало. Звичайно, багато хто скаже, що не так все і погано в нашому домі. Що десь там в Галицькому районі (наприклад) взагалі бардак. Можливо, що багато-де дійсно гірше. Але чому не рівнятись на тих в кого краще? Більше того, нам не потрібно все починати з нуля.

Тож, давайте ближче познайомимся з деякими (весь текст тут давати трохи складно, свій екземпляр брав в І.Сидорака) пунктами цього документу.

1.ФФРР є громадською організацією та юридичною особою (адреса м.Рогатин в.Галицька, 91, тел. 21148). Серед іншого, може укладати угоди, набувати майнових прав, мати майно, самостійний бізнес, рахунки в банках.

2.Мета ФФРР: розвиток футболу в районі, зростання його рівня і майстерності, гідного представництва в обласних змаганнях, популяризації футболу, задоволення та захист інтересів членів.

3. Завдання ФФРР (деякі): організовувати і проводити змагання; погоджувати різні підходи членів фе-ї щодо сфери її діяльності; забезпечувати дотримання всіма членами фе-ї установчих та регламентних документів; запобігати проявам негативної практики суддівства, сприяти його об’єктивності, неупередженості і високому професійному рівню; підтримувати зв’язки із обласною федерацією, дотримуватись її статутів (та інших регламентних док.); забезпечувати єдину дисциплінарну практику щодо всіх членів фе-ї.

4. ФФРР утворюється на основі колективного та індивідуального членства (за поданою заявою). Члени повинні сплачувати внески (вступний, щорічний).

Права членів ФФРР: 5. брати участь в управлінні федерацією через обрані за їх участю органи (висувати кандидатури, бути обраними).

6. Отримувати повну і достовірну інформацію щодо діяльності федерації.

Обов׳язки членів: 7. Підкорятися вимогам Статуту та ін. до-кам, виконувати рішення керівних органів.

8. Своєчасно сплачувати внески.

9. Дотримуватись дисциплінарних вимог та правил вирішення спірних питань.

Управління ФФРР (серед іншого): 10. Виборність органів управління, їх підзвітність та дотримання регламентуючих документів.

11. Керівними і виконавчими органами фе-ї є: конференція, президія, секретаріат, ревізійна комісія.

12. Конференція є ВИЩИМ КЕРІВНИМ ОРГАНОМ і проводиться не рідше 1 разу на 4 роки. 13. Дата, місце проведення та порядок денний конференції повідомляється членам федерації за 3 місяці до її початку рекомендованим листом. Питання та пропозиції на конференцію треба подавати не пізніше ніж за 2 місяці до її початку.

14. Конференція правомочна якщо присутні більше 2/3 делегатів.

15. Питання, які вирішувати може тільки конференція:

   - затверджувати чи вносити зміни до Статуту;

   - вибори Президента, першого віце-президента, віце-президентів, членів президії, членів дисциплінарного комітету та апеляційної ради, членів ревізійної комісії;

   - затвердження дисциплінарного кодексу, регламенту роботи.

Президія, це: 16. Президент (очолює), віце-президенти, відповідальний секретар, члени комітетів – всі обираються на конференції на 4 роки.

17. Права Президії: виконувати рішення конференції, призначати відповідального секретаря, затверджувати розміри внесків, розробляти та затверджувати документацію.

18. Президія проводить засідання не рідше 1 разу на місяць, рішення приймається шляхом голосування (президент має 1 голос, як і всі інші).

Президент: 19. Очолює роботу та представляє інтереси федерації (в області, установах…), має право підпису документації, видавати накази, розпорядження…

20. Президентом може бути обрана будь-яка особа з числа делегатів конференції.

Віце-президенти: 21. Можуть бути обраними будь-хто з делегатів, підпорядковані президенту, підзвітні конференції.

Секретаріат: 22. Створює Президія для адміністративної та технічної роботи (працівники працюють за трудовим договором).

Постійні комітети: 23. Утворюються за рішенням Президії такі: суддівський, проведення змагань, дисциплінарний, технічний, з питань статусу гравців та ін. До складу входять: голова, заступник, члени (призначаються на Конференції).

Дисциплінарні органи – дисциплінарний комітет і апеляційна рада.

Дисциплінарний комітет: 24. Контролює виконання рішень та дотримання вимог керівних органів фе-ї. Регулюється Дисциплінарним кодексом (готується президією, затверджується конференцією). Розробляє перелік дисциплінарних санкцій.

Апеляційна рада (голова, заступник, члени): 25. Вибирається на конференції і підзвітна тільки їй, розглядає апеляції на рішення дисциплінарного комітету, рішення є остаточним і обов’язковим до виконання.

Ревізійна комісія: 26. Обирається на конференції (на 4 роки) для контролю за діяльністю федерації. Складає висновки по щорічних звітах і балансах. Підзвітна Конференції, подає їй на затвердження результати перевірок.

27. Перевірки проводяться за дорученням конференції, за власною ініціативою чи на вимогу однієї третини членів федерації.

28. Має право вимагати від посадових осіб чи членів федерації документацію, пояснення.

      Також в Статуті є ще такі розділи: «Власність та господарська діяльність фе-ї», «Члени та колективні члени», «Статус гравців» (тут, наприклад, сказано чітко, що гравці команд-членів федерації відносяться до аматорів) та інші.

 

До висновків.

   Згідно Статуту найвищим керівним (простіше кажучи, найголовнішим) органом Федерації є Конференція (і ніяк не інакше, і ніхто інший). Крім всього (так для інформації) в кінці 2014року в кількох районних федераціях (Снятинській...) за участі представників обласної федерації були проведені Конференції щодо підсумків проведеного сезону, удосконалення документації… А наголосити хочу на самому проведенні такої конференції. Чомусь десь вони проводяться. А чому вони не проводяться в нас??? Хтось може відповісти?

   Те, що було до тепер – історія. Дальше треба рухатись в правовому полі. Тому, на березень-квітень треба готувати проведення Конференції, звітно-виборної. До того часу треба шукати достойні кандидатури на керівництво федерації (починаючи з президента) і комітетів ( в тому числі, ревізійної комісії, апеляційної ради). Почати пропоную з дискусії саме тут, бо часу не так вже і багато (десь до кінця січня, щоб дотриматись термінів).

 

 р. S. все не так і складно, було б бажання змінювати і змінюватись...

Категорія: Інтересне | Переглядів: 719 | Додав: dan
Всього коментарів: 5
5 SKOFILD   (19.01.2015 16:22:07) [Материал]
Наприклад я тут взагалі нічо не зрозумів шо ти написав!!!!!!
Ти не міг написати прост она хлопський розум ,а н єтак примудро?)

0  
4 dan   (17.01.2015 22:00:02) [Материал]
В нашому футболі як і в Україні всі не задоволені і всі знають що робити АЛЕ самому щось зробити - максимум балачки "на кухні, чи за столом"... самим треба наводити порядок, починаючи з сільського футболу і закінчуючи Презиком із зРадою... хоча ось всім нам відповідь - нуль реакції по статті, ось сумна наша реальність і нікуди не подінешся... але тоді заради справедливості не треба жалітися... сумно

0  
3 dan   (17.01.2015 21:53:38) [Материал]
Назаре, а що ти можеш сказати хто в тій нашій федерації ким є? ну Винник напевне президент, а хто всі решта?

0  
2 НазарКо   (17.01.2015 14:03:17) [Материал]
Навіть не знав про існування такого документу у нас.
Якби ж то федерація ним керувалась(

0  
1 dan   (15.01.2015 23:21:29) [Материал]
за тиждень часу реакції нуль... невже настільки всім до дупи?

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Чемпіонат Івано-Франківського району
Сезон 2020/21 рр. 
Перша ліга. Група "А"
КомандаІВНПМ'ячіО
1ФК "Путятинці"118
2133-1426
2"Буревісник" Загір'я-Княгиничі1173
128-1624
3"Ураган" Добринів11623
25-1420
4Верхня Липиця1154220-1019
5Липівка
11515
24-2216
6"Торфовик" Долиняни
115
1
5
27-2716
7Черче
114
3
4
23-2515
8Підвиння11
4
1619-2513
9Лучинці
1131714-1610
10"Метал" Пуків112
4517-2810
11Конюшки1122
716-288
12Руда1114
612-337
Друга ліга. Група "А"

КомандаІВНПМ'ячіО
1Бабухів10
8
1148-1525
2Кліщівна10
7
2134-1223
3Нижня липиця10
7
2132-1023
4Жовчів10
54114-1019
5Підкамінь1052328-1717
6Букачівці10
415
21-2313
7Заланів10
334
11-1812
8Воскресинці
1030723-279
9Фрага
10
3
0723-299
10"Сокіл" Помонята10
118
14-224
11СК "Сокіл" Путятинці91084-693

Ветерани. Чемпіонат області 2021 р.
КомандаІВНПМ'ячіО
1"Легіон" Майдан860223-1218
2Збірна м. Долини840415-1612
3ФК "Калуш"84049-1112
4МФК "Богородчани"830520-169
5"Опілля" Рогатин83056-189

Made by НазарКо(Назар Коншин) Style by barbarysko (Andriy Hrytsiv) 27/10/09